Una de les premises que volia tenir en compte a l’hora de crear la meva marca personal BAL LAB era possar per davant el respecte pel medi ambient.

D’entrada, a molts pot-ser que lis xoqui que el meu primer post sigui sobre aixó, o que doni tanta relevància a algo així. ¿No seria millor invertir temps en altres elements com el marketing, nous materials de producció, etc.? La resposta es NO. I et diré perquè:

  • No, perquè ja n’hi ha prou de fer un consum irresponsable.
  • No perquè ja tenim suficients complicacions a la vida com per deixar-nos engatusar amb empreses que només tenen estratègia per omplir-se les buixaques deixant de banda el que els rodetja.
  • No perquè (malgrat el que sembli) només tenim un món
  • I rotundament no perquè així ho sento i així es com vull que funcionin les coses, almenys dins BAL LAB.

I perdoneu que em possi seria amb aquest tema, però em sobren raons per prioritzar sobre aixó:

No se m’ocorren gaires coses més importants que l’aigua que bebem o l’aire que respiram.

Dit aixó, i si tu tambè creus que no tenim planeta B (almenys de moment, qui sap si sembrarem tomàquets a mart d’aquí unes quantes dècades!), crec que t’agradarà saber que començant per la producció que faig amb ceràmica, fins als productes del pàckaging (targetes, papers, capses…) o l’enviament estan pensats per intentar ser el més sostenibles, compensatoris i/o eficients possibles.

Aquest paper d’embalar està imprès amb tintes eco-friendly

I aixó com s’aconsegueix? No et negaré que compensar el CO2 o revisar la contaminació de cada un dels materials que empreo no és una feina extra, però t’asseguro que possant voluntat i ganes no es tant complicat conseguir fer les coses (ni que sigui) una miqueta millor. Només es tracta d’intentar ser honesta amb una mateixa.

El que ara et diré sé que és poc habitual (i per suposat, extremadament contraproduent per mi, jaja!)…

Però sobretot, no vull que em compris si no ho desitges de veritat.

Pensa amb el que tens i valorau, i compra només les coses que et facin vibrar, les que conservaras durant molt temps (o creus que conservarán) perque veus que tenen ànima. Et ben aseguro que et faràn sentir millor al veurer-les o emprear-les (no dic feliç, perque aixó donaria un altre tema…), també al regalar-les. El consum responsable és una de les primeres pases per millorar el teu entorn.

I un cop has decidit comprar, valora les que creus que provenen d’empreses o emprenedors que respecten el medi ambient, l’impacte sobre el planeta i valora la feina a petita escala i local. Valora aquest esforç, perquè es molt fàcil anar al Zara home (i dic aquesta empresa com podria dir qualsevol altre) i comprar una taça, pero: has pensat realment qui l’ha feta? quants km ha fet fins arribar a les teves mans? o la història que hi ha al darrere?. Aixó, et ben aseguro que no ho sabras ni mirant la etiqueta.

Els objectes que més valoro són els que tenen una història, una que m’agrada i em fan sentir bè.

Si comences a pensar així i t’entrenes en el consum responsable, ja sigui comprant una peça d’art, una ceràmica o una bufanda, no et caldran més de dos o tres segons per saber que és el que verdaderament vols i ajudaràs a possar el teu granet d’arena. Anims, que tot suma!.